Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че е успяла да неутрализира

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че е успяла да неутрализира
Коментари Харесай

Осуетиха руски заговор за убийство на украински командири

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви, че е успяла да обезврежда съветска диверсионно-разузнавателна група (ДРГ), която е подготвяла убийството на командирите на Силите за специфични интервенции на въоръжените сили на Украйна, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Разкриването на групата, ръководена от кадрови офицер от Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия, е предшествано от многоетапна спецоперация в Киев и Сумска област, оповестиха от украинската спецслужба.

" Една от главните им задания е била да събират персонални данни и местонахождението на командирите на бойни елементи от Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна ", се споделя в изказване на СБУ.

Диверсантите са възнамерявали да употребяват тази информация, с цел да приготвят убийствата на украински военни и унищожаването на техните оръжия и военна техника.

Според СБУ един от членовете на групата е бил гражданин на пограничния регион на Сумска област, вербуван от ФСБ след началото на пълномащабната съветска инвазия. Именно той е бил в директна връзка със своя " куратор " и е съгласувал с него проектите и логаритмите на дейностите за осъществяване на дилемите.

Заподозрените са арестувани в миг, когато са вземали оръжие от авансово уречен тайник в Сумска област. При огледа на тайника са открити две противотанкови мини, две бойни гранати и автомат " Калашников ", които ДРГ възнамерявали да употребяват за осъществяване на измама.

В жилищата на арестуваните следователите са иззели компютри и мобилни телефони с доказателства за загадка преписка с представител на ФСБ, оповестяват от СБУ.
ТЕМА преди 19 часа 1637 преди 21 часа 2305 преди 23 часа 1478
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР